Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Natalitatea continuă să scadă

Bucureşti: Natalitatea continuă să scadă

DISTRIBUIȚI

 134109 – 19012015 –  România se află în al 26-lea an de declin demografic și această evoluție reprezintă una dintre principalele amenințări pentru sustenabilitatea sistemului public de pensii, a declarat Vasile Ghețău, directorul Centrului de Cercetări Demografice Vladimir Trebici al Academiei Române.

“Datele statistice sunt de netăgăduit: în raport cu populația de la începutul anului 1990, când România avea 23,2 milioane de locuitori, s-a ajuns în anul 2014 la o populație cu reședința în țară sub 20 de milioane de locuitori. Acest declin demografic, care numără 26 de ani, reprezintă una dintre principalele amenințări pentru sustenabilitatea sistemului public de pensii”, a afirmat Ghețău, prezent la un eveniment de specialitate, potrivit Capital.ro.

El a arătat ca reducerea populației cu aproximativ 3,2 milioane locuitori își are originea în scădere naturală – 600.000 de persoane, emigrația definitivă – circa 300.000 de persoane, la care se adaugă “o imensa emigrație” cu schimbare doar a reședinței în alte țări – aproape 2,4 milioane de locuitori.

În privința ratei fertilității, care indirect a devenit o amenințare la adresa sistemului public de pensii, acest indicator se află în jurul valorii de 1,3 copii/femeie începand cu anul 2000, comparativ cu aproximativ 3,7 în anii 70. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.