Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Neînţelegeri parlamentare

Bucureşti: Neînţelegeri parlamentare

DISTRIBUIȚI
comisia_juridica

 134292 – 26012015 – Dezbaterile din Comisia Juridică pe tema legii insolvenței persoanelor fizice a degenerat luni în scandal. Opoziția acuză puterea că trage de timp. În replică, deputatul PSD Ciprian Nica a declarat că legea insolvenței nu se face pe genunchi. Ulterior Cipiran Nica a preluat conducerea comisiei și le-a atras atenția celor din opoziție că este un scandal care se duce în spațiul public, mai exact opoziția acuză puterea că nu este prezentă, dar când vine vorba de vot nu își exprimă acordul pentru proiectul de lege, transmite B1 Tv.

De asemenea, unul dintre inițiatorii proiectului le-a cerut celor din opoziție să renunțe la a desființa proiectul în spațiul public și să nu mai spună că se trage de timp.

Comisia Juridică din Parlament a luat în discuţie luni proiectul legislativ care privește insolvența persoanei fizice.

Până acum, juriștii din Camera Deputaților au așteptat opiniile tuturor instituțiilor implicate care au legătură cu această lege.

Conducerea Băncii Naționale a României (BNR), ministrul Finanțelor, precum şi reprezentanții comunității bancare și ai consumatorilor au fost audiați, miercuri 21 ianuarie, în Camera Deputaților. La discuțiile din Comisia de Buget- Finanțe au participat ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, directorul Direcţiei de Stabilitate din BNR, Ion Drăgulin, șeful Supravegherii Bancare, Nicolae Cinteză, președintele ANPC, Marius Alexandru Dunca, și reprezentanții instituțiilor bancare.

În cadrul audierilor, reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au anunțat că nu agrează actuala formă a legii falimentului personal și a menționat că sistemul nu este pregătit să preia un milion de dosare care vor fi întocmite în urma cererilor de insolvență. În aceste condiții, CSM a subliniat că legea falimentului personal ar duce la blocarea totală a activității instanțelor de judecată.

De asemenea, șefului Supravegherii din BNR, Nicolae Cinteză, a precizat că legea insolvenței nu rezolvă problemele românilor care au contractat credite în franci elvețieni. Mai mult, Cinteză a spus, miercuri, că BNR a avertizat și a îndemnat în mod repetat pe cei care doreau un credit să îl ia în moneda în care primesc salariile. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.