Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ovidiu Puţura a fost suspendat din funcţia de judecător

Bucureşti: Ovidiu Puţura a fost suspendat din funcţia de judecător

DISTRIBUIȚI

134345 – 28012015 – Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a suspendat pe Ovidiu Putura din functia de judecator, dupa arestarea lui preventivă pentru coruptie. Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in urma unei decizii luata de Curtea de Apel Bucuresti la  21 ianuarie, decizie mentinuta marti de ICCJ. Procurorii DNA il acuza pe Ovidiu Putura de dare de mita si trafic de influenta.

In noiembrie 2014, Ovidiu Putura i-a promis unei judecatoare ca, din functia pe care urma sa o exercite in Ministerul de Justitie sau printr-un functionar de legatura ce ii poate influenta pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel incat o persoana din familia judecatoarei sa promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia, sustin procurorii.

In schimbul interventiei promise, Putura i-a solicitat judecatoarei sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care era implicata sotia sa, Alina Putura, si care avea ca obiect o revendicare imobiliara, finalizat ulterior cu admiterea actiunii acesteia si obligarea recunoasterii dreptului de proprietate asupra unei portiuni de teren in suprafata de 916 mp.    Urmare a influentei exercitate de Putura, completul a dat o solutie favorabila sotiei sale.

De asemenea, in perioada 2013-2014, Ovidiu Putura a primit de la o persoana foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro, constand in cheltuieli aferente unor partide de vanatoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vanatoare si suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecatori intr-un dosar in care persoana respectiva avea calitatea de inculpat, in vederea obtinerii unei hotarari favorabile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.