Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Partidele parlamentare la Cotroceni pentru consultări

Bucureşti: Partidele parlamentare la Cotroceni pentru consultări

DISTRIBUIȚI

 consultari134226 – 23012015  – Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a chemat din nou partidele la consultări, la Palatul Cotroceni. În cadrul noii runde de cosultări ar urma să se discute despre soluții legislative pentru a îmbunătăți funcționarea instituțiilor, în special a Parlamentului.

„Trebuie să vedem marile instituții democratice, Parlamentul, aici e nevoie de foarte multe schimbări. Parlamentul este prea mare și imaginea Parlamentului nu este bună. Concluzia, un parlament mai mic, mai eficient, mai credibil care recrează încrederea în această instituție fundamentală”, a declarat șeful statului, potrivit B1 Tv.

”Am invitat partidele la consultări exact pe aceasta teme: unde ar trebui intervenit, ce pachete legislative se impun în această perioadă. Cred că trebuie să se lucreze pe codul electoral care va influența și legile electorale pe 2016. Nu vreau eu să le spun ce vreau, ci ei să îmi spună care e calea cea mai bună. După această rundă de consultari vom putea să tragem împreună niște concluzii”, a mai spus Klaus Iohannis.

Precedenta rundă de consultări a președintelui cu partidele politice a avut loc la 12 ianuarie a. c. și a avut ca scop încheierea unui acord politic cu pentru asigurarea în anul 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.