Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta se întâlneşte cu Victoria Nuland. Nu se ştie unde

Bucureşti: Premierul Ponta se întâlneşte cu Victoria Nuland. Nu se ştie unde

DISTRIBUIȚI

 134008 –13012015 – Premierul Victor Ponta se va întâlni, într-o întrevedere privată, cu adjunctul secretarului de Stat american pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, care va sosi marţi în Bucureşti, au declarat surse oficiale, potrivit Adevarul.ro.Precedenta vizită a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc în urmă cu un an, în perioada 10-11 ianuarie 2014, în cadrul unui turneu european, când s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, dar nu şi cu premierul Ponta, care a plecat atunci cu soţia în vizită privată în Italia.

La acel moment, Ponta a argumentat că avea demult programată vizita în Italia şi că ministrul Corlăţean era îndreptăţit să exprime poziţia Guvernului.

La rândul său, Nuland a evitat să comenteze absenţa premierului Victor Ponta pe parcursul vizitei sale la Bucureşti, precizând că nu doreşte să se implice în dezbaterea politică internă din România, şi a apreciat că este „o coincidenţă” faptul că Ponta a avut „alte obligaţii” de onorat în timpul vizitei sale la Bucureşti.

Surse oficiale au precizat însă că acum Ponta se va întâlni cu oficialul american, pentru o discuţie „tete-a-tete”, la acest moment întrevederea fiind programată pentru miercuri dimineaţa, dar fără să se fi stabilit încă dacă va fi organizată la Palatul Victoria sau într-un alt loc.

Ponta s-a mai întâlnit cu Nuland în luna septembrie, în SUA, cu ocazia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu care a discutat atunci despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi modalitatea concretă de sprijin din partea României pentru coaliţia internaţională împotriva grupării Statul Islamic.   Victoria Nuland va ajunge, marţi, la Bucureşti, după ce luni s-a aflat la Berlin, pe parcursul acestei săptămâni urmând să mai meargă la Sofia şi la Paris.   Nuland va discuta cu oficiali români de rang înalt despre „chestiuni bilaterale şi regionale”, potrivit Departamentului de Stat american, surse oficiale precizând anterior că oficialul american se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.