Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada...

Bucureşti: Preşedintele Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Ucrainei

DISTRIBUIȚI

 134074 – 16012015 – Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, imediat după întoarcerea din vizita oficială efectuată la Bruxelles, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Ucrainei în România în memoria victimelor atentatelor la adresa populaţiei civile comise de separatiştii din estul Ucrainei.

Cu această ocazie, preşedintele României a transmis următorul mesaj:

În aceste zile de grele încercări, doresc să transmit familiilor îndurerate, întregii națiuni ucrainene compasiunea mea și sentimentul de solidaritate al tuturor cetățenilor români. România condamnă ferm atacurile asupra civililor, victime inocente ale unui conflict sângeros. Reînnoim apelul la dialog și la găsirea unei soluții politice care să evite grelele pierderi de vieți omenești. România a sprijinit, sprijină și va sprijini întotdeauna Ucraina, vecină și prietenă, independentă și suverană, aspirațiile sale europene și euroatlantice.

Joi a fost zi de doliu în Ucraina, în memoria celor 12 civili ucişi marţi în localitatea Volnovaha din estul separatist al ţării.

Tragedia a survenit la un baraj al armatei ucrainene, la Volnovakha, pe 13 ianuarie, pe o sosea care lega bastioanele separatistilor de la Donetk si Mariupol. Rebelii au atacat barajul trupelor ucrainene, dar proiectile au lovit si un autobuz cu civili.

E cea mai grea pierdere de vieti oamenesti, intr-un singur incident, dupa semnarea asa-numitelor acorduri de pace de la Minsk, intre autoritatile ucrainene si rebelii pro-rusi.

Separatistii au negat ca sunt la originea acestei tragedii.

În urma tragediei, preşedintele ucrainean a semnat un decret cu privire la o nouă mobilizare a armatei. Iniţiativa, care urmează să se desfășoare în trei etape, a fost aprobată de Rada Supremă de la Kiev. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.