Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Raluca Turcan vorbește despre schimbarea criteriilor de selecție

Bucureşti: Raluca Turcan vorbește despre schimbarea criteriilor de selecție

DISTRIBUIȚI

 raluca turcan134409 – 30012015 – Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan susţine că a primit „cu părere de rău” vestea reţinerii preşedintelui PDL Bucureşti, Adriean Videanu. Ea crede că imaginea fostului PDL este afectată, dar că nu trebuie consideraţi corupţi toţi politicienii.

Întrebată cum a primit vestea reţinerii lui Adriean Videanu, Raluca Turcan a spus: „Am primit-o cu părere de rău, aşa cum primesc orice veste despre oameni cunoscuţi sau oameni politici care ajung în această situaţie. Însă pe fond, am doar trei comentarii: cred că justiţia trebuie să funcţioneze, indiferent despre cine este vorba (…); cred că trebuie totuşi aplicată prezumţia de nevinovăţie oricărei persoane, până la condamnarea definitivă, chiar dacă uneori este greu să faci lucrul acesta; ultimul lucru este că fiecare nou caz de corupţie legat de clasa politică ar trebui să-i îndemne pe toţi oamenii politici să reflecteze la ceea ce pot face pentru a nu mai ajunge în asemenea situaţii, pentru a profesionaliza şi curăţi clasa politică, cred că trebuie un îndemn la reflecţie, pentru a gândi ce persoane se promovează în funcţiile publice, cum îşi gestionează politica de cadre partidele (…). Cred că partidele în ansamblul lor nu trebuie să trimită pe funcţii şi să mai trimită pe funcţii oameni cărora li se răsplăteşte generozitatea sau fidelitatea, ci trebuie trimişi oameni pe funcţii pentru a face instituţiile unde ei ajung să performeze şi să lucreze pentru interesul public”.

Întrebată dacă este afectată imaginea vechiului PDL, Raluca Turcan a spus: „Evident că este afectată imaginea, a fostului PDL, dar per ansamblu, indiferent unde există suspiciune de corupţie şi mai rău, unde există corupţie dovedită, este afectată imaginea întregii clase politice”.

Preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a fost reţinut joi seara de procurorii DNA, în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.