Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Replici dure între Victor Ponta şi Ioan Rus pe tema autostrăzilor

Bucureşti: Replici dure între Victor Ponta şi Ioan Rus pe tema autostrăzilor

DISTRIBUIȚI

134024 –14012015 – Premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor, Ioan Rus, si-au aruncat replici dure, marti, pe tema constructiei de autostrazi. Ponta ar dori un acord politic pentru toate proiectele de transport din acest an (similar celui pentru Aparare), astfel incat proiectele sa nu mai fie incepute si apoi abandonate, in functie de partidele aflate la putere.

La intalnirea la care ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat prioritatile infrastructurii rutiere pentru perioada 2015-2016, cei doi colegi din PSD au fost protagonistii unui dialog ironic surprins de Digi24.

„Daca ne apucam si suntem hotarati si lucram cu totii serios, in legatura cu acest proiect, domnule prim-ministru, pe toate analizele noastre, Comarnic-Brasov, din punct de vedere al circulatiei, interes eco, nevoie de interconectivitate, e pe primul loc in Romania. De ce nu l-ati facut voi, bucurestenii, niciodata, nu stiu?”, a spus Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

„Ne intrebati pe bucuresteni de ce nu am facut? Am facut 30 de kilometri la Cluj care duc nicaieri, nicaieri. Deci experienta nu e neaparat fericita de nicio parte a tarii”, a replicat premierul.

Intrebat despre solutiile pentru soferii care merg spre Valea Prahovei si fac si sase ore din Bucuresti pana in Azuga, „sa fie foarte atenti la trafic”, a raspuns Rus.

„Pe Comarnic-Brasov pot sa imi fac un doctorat deja”, i-a replicat Victor Ponta.

In fine, ultimul subiect de disputa dintre cei doi a fost podul de la Fetesti. Ponta l-a intrebat pe Rus ce vor sa stie romanii care vor sa mearga la mare la vara: vor plati taxa sau nu?

„Ia ziceti, domnule Rus, ce faceti? Nu, nu, nu, raspundeti serios, nu…”, a spus Ponta.

„Deci, in acest moment, am achizitionat cele necesare si suficiente ca sa se faca plata electronica”, i-a explicat Rus.

„Eu zic sa mergem impreuna si sa vedem, ca nici eu nu mai cred”, a adaugat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a aratat, marti, ca doreste un acord politic pe zece ani si pentru infrastructura rutiera a Romaniei, asa cum partidele politice si presedintele Klaus Iohannis au ajuns la un consens si au semnat un pact in ceea ce priveste bugetul Armatei.

„Ca sa avem un Master Plan care va avea succes, trebuie sa avem un acord pe zece ani. Daca nu, nu are rost sa va apucati de treaba”, a declarat Ponta.

Premierul a exemplificat cu situatia Autostrazii Transilvania, in cazul careia contractul a fost semnat in 2004, iar in 2005 lucrarile de constructie au fost sistate. „Daca nu se oprea in 2005, acum era de la Brasov la Bors autostrada. Asa, avem bucatele”, a subliniat Ponta.

Victor Ponta a insistat pe artera Comarnic-Brasov, despre care a spus ca este un proiect important, strategic pentru Romania, pentru ca, pe langa faptul ca „are cea mai mare incarcatura de trafic, in 2018 trebuie sa avem legata Muntenia de Transilvania si Moldova, regiunile istorice ale tarii”.

Victor Ponta l-a atacat voalat pe fostul presedinte Traian Basescu, spunand ca din cauza unei „declaratii prostesti”, pe care a facut-o acesta, lucrarile la Comarnic-Basov au fost amanate timp de opt luni.

Basescu i-a spus ministrul Transporturilor Ioan Rus, dupa depunerea juramantului, in vara anului trecut, sa fie atent la contractul Autostrazii Comarnic-Brasov, intrucat, din informatiile sale, au fost comise acte de coruptie, insa nu s-a dovedit nimic in acest sens.

Ponta a postat ulterior pe Facebook situatia la zi a autostrazilor din Romania, mai exact „o evolutie in cifre si o tendinta de crestere evidenta, cu 9 tronsoane inaugurate dupa 2012”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.