Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Reuniune de urgenţă la MAI după atacurile din Franţa

Bucureşti: Reuniune de urgenţă la MAI după atacurile din Franţa

DISTRIBUIȚI

gabriel_oprea133890 –  09012015 –  Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a convocat, pentru vineri dimineata, Grupul Interministerial Strategic si Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, in urma atacurilor din ultimele zile din Franta.

In cadrul sedintei va fi prezentata situatia de securitate la nivelul Uniunii Europene si in zonele de interes strategic ale tarii noastre, potrivit unui comunicat al MAI.

Un alt punct prezent pe ordinea de zi este „ncesitatea asigurarii instrumentarului normativ necesar structurilor din domeniul securitatii nationale, in vederea prevenirii si combaterii terorismului si a criminalitatii de mare anvergura, respectiv proiectul de lege privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice si de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului, proiectul de lege privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, precum si platforma comuna de monitorizare si plata online a amenzilor la regimul circulatiei pe drumurile publice”.

De asemenea, MAI mai anunta ca Grupul Interministerial Strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii si Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta vor colabora in asa fel incat sa fie asigurate mijloacele necesare asigurarii unui climat de securitate si siguranta publica.

Sedinta de la MAI are loc in contextul atacurilor din ultimele zile din Paris, in urma carora si-au pierdut viata 13 persoane. 12 oameni au murit in urma masacrului din sediul redactiei revistei satirice Charlie Hebdo.

O politista si-a pierdut viata dupa ce a fost impuscata intr-un alt atac joi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.