Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Șereș și Nagy au scăpat ”subțire”

București: Șereș și Nagy au scăpat ”subțire”

DISTRIBUIȚI

 JUSTITIE_trimis_in_judecata– 134310 – 27012015 – Foştii miniştri Codruţ Șereş şi Nagy Zsolt au fost condamnaţi, marţi, 27 ianuarie 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 4 ani şi 8 luni, respectiv la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care DIICOT îi acuză de trădare. De asemenea, Dorinel Mucea a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni, Radu Donciu, la 5 ani de închisoare, iar Vadim Beniatov, la 4 ani şi 6 luni. Sentinţele sunt cu executare şi definitive.

În primă instanţă, fostul ministru Codruţ Şereş fusese condamnat la şase ani de închisoare. În acelaşi dosar, şi fostul ministru Zsolt Nagy primise cinci ani de detenţie.

Codruţ Sereş şi Zsolt Nagy au fost judecaţi timp de şase ani pentru infracţiunea de trădare prin transmitere de secrete şi subminarea economiei naţionale.

În același dosar au mai fost condamnați consultantul international Vadim Benyatov – 10 ani închisoare pentru spionaj, și Stamen Stanchev – 11 ani de închisoare.

Procurorii au susținut că foștii miniștri ai Economiei şi Comunicaţiilor le-ar fi furnizat informaţii confidenţiale despre o serie de licitaţii organizate de ministere pentru consultanţă sau privatizarea unor societăţi de stat.Printre aceste societăţi strategice se aflau Romtelecom, Romaero, Poşta Română sau Avioane Craiova.

Hotnews a realizat o cronologie a dosarului ”Privatizărilor Strategice”.– PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.