Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Start la discuțiile privind o nouă putere

București: Start la discuțiile privind o nouă putere

DISTRIBUIȚI

alina-gorghiu-vasile-blaga133796 –  05012015 –  Liderii PNL au decis luni că obiectivul major al partidului este să preia guvernarea în acest an, fie prin alegeri anticipate, fie în urma unei moțiuni de cenzură. Dorim un stat care să aibă o guvernare care să aibă în prim-plan agenda publică, să pună interesul cetățeanului deasupra interesului personal. Suntem în etapa de finalizare a viziunii guvernamentale. Pe data de 28 februarie vom finaliza programul de guvernare, pe care îl vom pune în dezbaterea publică. Ne dorim alegeri anticipate, nu suntem copii și știm că este un lucru care se poate întâmpla extrem de dificil. Aceasta este Constituția, după aceste reguli jucăm și noi. În afară de faptul că este dificil să ajungem la guvernare legitim, prin alegeri, pe parcursul acestui an vom depune o moțiune de cenzură”, a declarat Alina Gorghiu, co-președinte al PNL, formațiune cotată cu 47 la sută încredere după câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis.

La rândul său, Vasile Blaga a ținut să explice că noii miniștri vor fi aleși din rândul celor care lucrează în comisiile pentru redactarea programului de guvernare și că este posibil să fie aduși și tehnocrați. ”Lărgim aceste discuții cu membri și nemembri și specialiști din țară. Vor lucra echipe complexe și de aici ne vom alege oamenii. Nu înseamnă că dacă cineva care a fost ministru sau secretar de Stat va fi din nou ministru sau secretar de Stat”, a precizat Blaga. ”Acolo unde nu vom găsi soluții potrivite în interiorul partidului, vom apela la soluții din afara partidului”, a completat Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a ținut să excludă din jocul noii guvernări PSD, dar nu și actualii parteneri de guvernare ai acestei formațiuni. ”De acord cu dialogul, dar guvern nu cu PSD. Ar fi și absurd: depunem moțiune de cenzură împotriva PSD și apoi să facem guvern cu PSD”, a mai precizat Blaga.

PNL întinde astfel mâna UNPR, o formațiune care e gata să rămână la guvernare pentru ”interesul național”, așa cum s-a mai întâmplat și cazul PDL și PSD. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.