Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Taximetriştii de la aeroporturi, porturi şi gări, amendati

Bucureşti: Taximetriştii de la aeroporturi, porturi şi gări, amendati

DISTRIBUIȚI

133888 –  08012015 – Poliţiştii de la transporturi au constatat 13 infracţiuni şi au aplicat aproape 4.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 720.000 de lei, în urma unei acţiuni pentru verificarea legalităţii transportului rutier în regim de taxi, din zona aeroporturilor, porturilor şi staţiilor de cale ferată. Ca măsură complementară, au fost retrase 122 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 79 de permise de conducere, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

În perioada 20 noiembrie 2014 – 2 ianuarie 2015, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, în zona aeroporturilor, porturilor, şi gărilor, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Poliţiştii au controlat 9.279 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost constatate 13 infracţiuni şi au fost aplicate 3.893 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 726.484 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 3.285 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 626 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 155 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat 25 de licenţe de transport, au retras 122 de certificate de înmatriculare şi au reţinut 9 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Într-unul dintre cazuri, poliţiştii din cadrul SRPT Brașov au întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, faţă de patru persoane, respectiv trei administratori ai unor firme de taximetrie şi o persoană bănuită că ar fi iniţiat şi gestionat sistemul de fraudare a aparatelor de taxat. Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti, fiind prezentaţi ulterior magistraţilor, care au dispus arestul la domiciliu faţă de cei trei administratori şi controlul judiciar faţă de cealaltă persoană.

De asemenea, față de 161 de șoferi de taxi s-a dispus începerea urmăririi penale pentru evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat statului este estimate 1.000.000 de euro. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.