Acasă Nord-Est Botosani Bucureşti: Ţigări de contrabandă la graniţa cu Rep. Moldova

Bucureşti: Ţigări de contrabandă la graniţa cu Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

134243 – 23012015  –  Poliţiştii de frontieră Rădăuţi-Prut, în colaborare cu autorităţile de frontieră din Rep. Moldova, au identificat, pe 21 ianuarie, nouă persoane, cetăţeni români si din Rep. Moldova, care încercau să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, 17.500 pachete ţigări de contrabandă.

Astfel, pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontiera Horodiştea, doi bărbaţi care încărcau colete voluminoase în două autovehicule de teren parcate în apropierea malului românesc al râului Prut. Când au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, persoanele în cauză nu s-au supus somatiilor legale si au fugit, abandonând mijloacele de transport.

În interiorul unuia dintre cele două autovehicule, înmatriculate în Bulgaria, au fost descoperite 35 de colete ce conţineau cantitatea de 17.500 pachete de ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Politistii de frontiera au demarat cerectarile si l-au identificat pe unul dintre bărbaţii implicati in actiunea de contrabanda, în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza judeţul Botoşani.

Totodata, poliţiştii de frontieră români au procedat la informarea omologilor din Rep. Moldova despre evenimentul de frontieră produs, iar pe 23 ianuarie, autoritatile de frontiera din Rep Moldova au informat ca, in urma cercetărilor efectuate, au identificat şapte persoane implicate în activitatea infracţională.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Rep. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.