Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Un nou termen în dosarul lui Miron Mitrea

Bucureşti: Un nou termen în dosarul lui Miron Mitrea

DISTRIBUIȚI

 134116 – 20012015 –  Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie dezbate marti un nou termen al dosarului in care deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat, in prima instanta, la doi ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. Marti este al doilea termen al apelului declarat de Miron Mitrea, dupa ce pe 12 ianuarie dosarul a fost amanat deoarece Mitrea si Irina Jianu au declarat ca nu si-au angajat avocati, potrivit Hotnews.ro.

La 15 octombrie 2014, deputatul PSD Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, judecatori dispunand si confiscarea sumei de 169.000 lei.

In acelasi dosar, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, a fost condamnata la cinci luni inchisoare.

Cei doi au declarat apel.

Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector-sef adjunct si inspector-sef al ISC.

DNA sustine ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.