Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Viorel Hrebenciuc rămâne în arest

Bucureşti: Viorel Hrebenciuc rămâne în arest

DISTRIBUIȚI

134280 – 26012015  – Viorel Hrebenciuc, trimis in judecata in dosarul retrocedarilor ilegale, ramane in arest preventiv, in timp ce Ioan Adam a fost plasat in arest la domiciliu, potrivit unei decizii luata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dosarul a fost finalizat de DNA si inregistrat la Inalta Curte joia trecuta, iar judecatorii au analizat vineri legalitatea masurilor preventive luate in cazul fiecarul suspect.

Judecatorii au ramas in pronuntare inca de vineri, iar luni au decis ca Viorel Hrebenciuc va ramane in arestul IPJ Brasov, iar Ioan Adam sa fie arestat la domiciliu, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, joia trecuta, pe Viorel Hrebenciuc si pe fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, precum si pe Tudor Chiariu si Ioan Adam, dosarul fiind inregistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Alaturi de acestia, DNA a mai trimis in judecata inca 13 persoane, iar partile civile din dosar sunt statul roman, prin intermediul Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu.

Trimiterea in judecata a deputatului PNL Tudor Chiuariu, a fostului parlamentar PSD Viorel Hrebenciuc si a deputatului PSD Ioan Adam vine dupa ce DNA a extins urmarirea penala impotriva celui dintai, in dosarul retrocedarilor de paduri.

Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele de care este acuzat, in urma cu o saptamana, cand procurorii DNA se pregateau sa finalizeze dosarul retrocedarilor si sa il trimita in  instanta.

In acelasi timp, anchetatorii au cerut prelungirea cu 15 zile a masurilor preventive luate in cazul suspectilor.

Hrebenciuc, Chiuariu si Ioan Adam sunt acuzati ca au intervenit pe langa mai multi judecatori, pentru a da decizii ilegale in favoarea lui Paltin Sturdza. Grupul infractional ar fi fost constituit in aprilie 2013, de catre Hrebenciuc, Adam, Sturdza si omul de afaceri Dan Costin Bengescu, care foloseau off-shore-uri pentru a disimula provenienta banilor.

Intrucat Sturdza a intrat in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure, Romsilva a fost pagubita cu aproximativ 304 milioane de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.