Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Vizita în Moldova, reprogramată

Bucureşti: Vizita în Moldova, reprogramată

DISTRIBUIȚI

 134119 – 20012015 –  Președintele Klaus Iohannis a explicat luni de ce a ales să nu meargă în vizită oficială în acest moment în Republica Moldova, decizia fiind luată de comun acord cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti. Klaus Iohannis va merge la Chișinău după instaurarea noului guvern al Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Luni, 19 ianuarie a.c., a avut loc o convorbire telefonică între președintele României, domnul Klaus Iohannis, și președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti. Realizat la inițiativa înaltului demnitar de la Chișinău, dialogul a fost dedicat unei analize a contextului politic postelectoral din Republica Moldova și negocierilor în vederea alcătuirii unui nou guvern. Domnul Președinte Iohannis i-a mulțumit domnului Președinte Timofti pentru prezentarea circumstanțelor politice actuale și și-a exprimat din nou speranța că un guvern puternic, reprezentativ și cu o agendă europeană fermă va putea fi votat în cel mai scurt timp de către noul Parlament de la Chișinău”, se arată în comunicat.

”Totodată, cei doi șefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în Republica Moldova condițiile pentru vizita de stat a președintelui României, programată inițial pentru 22-23 ianuarie a. c. Ambii înalți oficiali au opinat că alegerea conducerii Parlamentului și validarea unui guvern la Chișinău vor asigura condițiile unui dialog politic cuprinzător și pragmatic, orientat spre susținerea parcursului european al Republicii Moldova”, se mai arată în comunicat.

Ca urmare, s-a convenit ca vizita de stat la Chișinău a președintelui României să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.