Acasă Sud-Est Buzau Buzău: Evaziune cu piei de animale

Buzău: Evaziune cu piei de animale

DISTRIBUIȚI

134081 – 15012015 – Mai multe documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ cu piei de animale au fost ridicate de poliţişti, în urma percheziţiilor de joi, la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, anunță IPJ Buzău.

           17 persoane au fost duse la sediul IPJ Buzău, pentru audieri.

În dosarul instrumentat de poliţiştii buzoieni administratorii a două societăţi din Buzău şi Galaţi, cu obiect principal de activitate comercializarea de piei de animale.

În urmă cu doi ani, aceștia au obținut illegal o rambursare de TVA, urmare a comerţului cu piei de animale.

Alte 23 de persoane, administratori de de firme din Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova, Argeş şi în Bucureşti, sunt cercetate.

Firmele nu justifică provenienţa pieilor pe care le-ar fi livrat scriptic, iar administratorii sunt suspectați că au falsificat documentele justificative apelând la firme fantomă, radiate sau cu alte obiecte de activitate.

Prejudiciul estimate depășește  două milioane de lei.

Joi dimineaţa, 150 de poliţişti au efectuat 40 de percheziţii în nouă judeţe şi în Bucureşti, la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.