Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta

Cluj: Plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta

DISTRIBUIȚI

134130 – 20012015 –  Consilierul Județean Mihai Seplecan a depus astăzi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împotriva premierului Victor Ponta, pentru abuz în serviciu. Mihai Selecan, care a candidat la funcția de președinte interimar al CJ Cluj, după ce președintele instituției, Horea Uioreanu, a fost arestat și trimis în judecată pentru corupție, îl acuză pe Victor Ponta că nu a respectat legea  prin faptul că nu a stabilit, nici până acum, data desfășurării alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

“Deși a fost notificat din vreme și în mod repetat, atât în scris, cât și public, cu privire la necesitatea organizării de alegeri anticipate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, premierul Victor Ponta a ales să nu respecte legea”, a declarat Mihai Seplecan.

Prin domnul avocat Ovidiu Podaru, după desfășurarea turului II al alegerilor prezidențile, am notificat în scris Instituția Prefectului Cluj, Ministrul de Interne și pe premierul Victor Ponta să poftească să respecte legea și să facă diligențele necesare desfășurării alegerilor anticipate pentru funcția de președinte al CJ Cluj. Am solicitat și prin intervenții publice ca, până la începutul lunii decembrie a anului trecut, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor legii, a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării. Domnia sa a ales să încalce și de această dată legea”, a spus Seplecan, citat de Citynews.ro

Mihai Seplecan spune că s-a adresat Justiției pentru tragerea la răspundere penală premierului Victor Ponta pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Situația din județul Cluj: cu proiecte blocate, fără o majoritate stabilă care să poată decide prioritățile de dezvoltare, este identică în aproape toate județele din România. Îi îndemn pe colegii din alte județe în care nu s-au organizat alegeri parțiale și unde Premierul Victor Viorel Ponta a ales să încalce legea, să ne urmeze exemplul și să îl acționeze în judecată pe aces tpolitician fără nici un respect față de legi și banii românilor”, a mai spus Mihai Seplecan.

Pe numele premierului Victor Ponta a fost deschisă o acțiune și în Contencios Administrativpentru încălcarea Legii administrației publice – Statutul aleșilor locali.

“Dacă ar fi organizat alegerile parțiale odată cu turul II al alegerilor prezidențiale s-ar fi economisit aproape un milion de euro din banii publici. Este un motiv întemeiat să-i fie imputați. Poate așa, în sala de judecată, află și domnia sa ce conține Legea și de ce anume trebuie respectată”, a mai spus Seplecan.

Horea Uioreanu și-a depus demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj în 3 octombrie 2014. În 6 octombrie, prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, a emis ordinul prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj al acestuia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.