Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Daciana Sârbu cere autorităţilor britanice să-i apere pe medicii români de atacurile...

Daciana Sârbu cere autorităţilor britanice să-i apere pe medicii români de atacurile extremiste

DISTRIBUIȚI

daciana sarbu134418 – 30012015 – Europarlamentarul Daciana Sârbu, soţia premierului Victor Ponta, cere sprijinul autoritatiilor medicale britanice pentru apararea medicilor romani de atacurile extremistilor din Regatul Unit. Medicii si asistentele din Romania care muncesc in strainatate sunt onesti, muncitori si extrem de bine pregatiti, iar atacurile extremistilor la adresa lor sunt incorecte si nemeritate, arata Daciana Sarbu intr-o scrisoare adresata forurilor medicale britanice, precum si ministrului sanatatii din Regatul Unit, potrivit unui comunicat primit de la biroul europarlamentarului PSD.

Daciana Sârbu le solicita acestora sa i se alature in demersul de condamnare publica a acestor atacuri si sa ia apararea personalului medical imigrant, printre care se numara si foarte multi romani.

“Ca membra a Parlamentului European, dar si in calitate de cetatean roman, sunt mandra de compatriotii mei care muncesc in spitalele si clinicile din tara dvs si e nedrept ca ei au devenit tinta unor insulte si jigniri. Avem nevoie de ei in Romania, dar din moment ce optiunea lor este de a munci si trai in alta parte, ei merita sa fie tratati corect si respectati acolo unde se afla”, arata eurodeputatul in scrisoarea adresata Asociatiei Medicilor Straini din Marea Britanie (BIDA), Asociatiei Medicale Britanice (BMA) si Consiliului Medical General (GMC), precum si lui Jeremy Hunt, ministrul Sanatatii in Cabinetul britanic.

Daciana Sarbu reactioneaza astfel la mesajele transmise recent de Nigel Farage, liderul partidului extremist UKIP, care a cerut ca toti medicii straini sa fie obligati sa sustina un test de limba engleza fiindca “nu o vorbesc prea bine” si a afirmat ca este “scandalos” faptul ca proportia medicilor de origine britanica nu este mai mare si ca “nu pregatim suficiente asistente si medici la noi in tara”.

Criticile indreptate impotriva personalului medical imigrant sunt nemeritate si gresite, aratand o totala lipsa de apreciere pentru munca excelenta a medicilor si asistentelor proveniti din afara Regatului Unit, sustine eurodeputatul Daciana Sârbu, care adauga: “In calitate de cetatean roman, si beneficiar al serviciilor medicale ale medicilor si asistentilor romani, protestez fata de aceste acuzatii, care sunt indreptate si impotriva medicilor si asistentelor din Romania care si-au lasat familiile acasa si muncesc neobosit zi de zi in tara dvs. Ele se adauga insultelor si atacurilor repetate la care a fost supusa intreaga comunitate romaneasca din Marea Britanie in ultimii doi ani. Ca vicepresedinta a Comisiei de Sanatate din PE, va solicit sa luati pozitie in mod public impotriva acestui tip de mesaje ofensatoare si xenofobe, care pot afecta imaginea publica a medicilor imigranti si pot influenta, in mod nedrept, increderea pacientilor in acestia”.

Daciana Sarbu arata in scrisoarea sa ca aproximativ 3.000 de  medici si asistenti medicali pregatiti in Romania lucreaza in acest moment in Marea Britanie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.