Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Nu le-a înregistrat, l-au reţinut

Dolj: Nu le-a înregistrat, l-au reţinut

DISTRIBUIȚI

 134051 –14012015 – Poliţiştii din Dolj au reţinut un bărbat, administrator a două societăţi comerciale, bănuit că ar fi produs prejudicii de aproape 900.000 de lei bugetului de stat şi de peste 500.000 de lei unei firme, prin evaziune fiscală şi înşelăciune. La data de 13 ianuarie a. c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Dolj au reţinut pentru 24 de ore un bărbat, de 44 de ani, administrator a două societăţi comerciale, ambele cu sediul în localitatea Perişor, pentru evaziune fiscală şi înşelăciune, potrivit unui comunicat al IPJ Dolj.

Bărbatul este bănuit că, în perioada iunie – decembrie 2009, nu ar fi evidenţiat în contabilitatea firmelor administrate livrările de produse agricole efectuate,  sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, respectiv 890.715 lei.

De asemenea, din cercetări a reieşit că el i-ar fi indus în eroare pe reprezentanţii unei societăţi comerciale din Alexandria, cu privire la achiziţii de îngrăşăminte chimice, pesticide şi alte produse agricole, cauzând un prejudiciu de 520.491 de lei.

Bărbatul este prezentat miercuri la tribunal cu propunere de arestare preventivă. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.