Acasă Externe Franţa: 3,7 milioane de oameni au manifestat împotriva terorismului

Franţa: 3,7 milioane de oameni au manifestat împotriva terorismului

DISTRIBUIȚI

 mars paris133924 –12012015 –  Aproximativ 3,7 milioane de oameni au participat, duminica, la un mars al solidaritatii in Franta. Numai in Paris au iesit pe strazi 1,5 milioane de oameni, potrivit organizatorilor evenimentului. Ministrul francez de Interne a anuntat ca evenimentul este unul fara precedent in istoria Frantei, astfel ca este imposibil de o comunicat o cifra oficiala a celor care s-au aflat duminica pe strazi. Totusi, ultima estimare vorbeste de circa 3,7 milioane de oameni, un record absolut pentru Franta, potrivit Ziare.com.

Manifestatia din Paris, organizata in memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise saptamana aceasta in Franta, a adunat aproximativ 50 de lideri straini, printre care si presedintele roman Klaus Iohannis.

Au mai fost prezenti presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol, Mariano Rajoy, al Italiei, Matteo Renzi, cel al Turciei, Ahmet Davutoglu, presedintele ucrainean Petro Porosenko, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german, Angela Merkel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si liderul palestinian Mahmoud Abbas au participat si ei la mitingul de solidaritate de la Paris.

„Parisul este astazi capitala lumii”, a declarat presedintele Frantei Francois Hollande cu putin timp inainte de a se alatura manifestantilor.

Peste 5.500 de politisti au fost mobilizati pentru a asigura securitatea, inclusiv lunetisti postati pe acoperisurile cladirilor aflate pe traseu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.