Acasă Externe Franţa: Atacul terorist: Trupele speciale i-au încercuit pe suspecţi

Franţa: Atacul terorist: Trupele speciale i-au încercuit pe suspecţi

DISTRIBUIȚI

133887 –  08012015 – Trupele speciale franceze au incercuit, joi dupa pranz, doi suspecti de terrorism care au comis sangerosul atentat din redactia Charlie Hebdo. Cherif si Said Kouachi si-au abandonat masina in care se deplasau cu viteza spre Paris si s-au baricadat intr-o casa, in vreme ce trupele speciale franceze incearca sa ii captureze.

In masina abandonata de suspecti au fost gasite steaguri jihadiste si sticle incendiare, relateaza AFP.

Cei doi suspecti teroristi au jefuit o benzinarie din nordul Frantei inainte de a porni spre Paris, de unde au furat benzina si mancare.

Capitala Frantei a fost zguduita de atentatul terorist de miercuri soldat cu 12 morti si opt raniti. Atacul de miercuri a avut loc la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo si a fost comis de persoane care au anuntat ca il „razbuna pe profet”.

Un al treilea suspect, despre care se spune ca ar fi un om al strazii care a condus masina teroristilor, Hamyd Mourad, s-a predat, insa ulterior a fost scos de sub urmarire penala.

Joi este zi de doliu national in Franta si in paralel au loc intalniri de urgenta la Presedintie si Guvern, pe marginea crizei. Mai multe incidente de securitate au avut loc in cursul diminetii, la Paris, unde o politista a murit, si in apropierea unor moschei. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.