Acasă Externe Franţa: Continuă teroarea în Franța: Luare de ostatici într-o comună la nord-est...

Franţa: Continuă teroarea în Franța: Luare de ostatici într-o comună la nord-est de Paris

DISTRIBUIȚI

133910 –  09012015 –  O luare de ostatici a avut loc vineri dimineaţa la nord-est de Paris. Au avut loc de asemenea un schimb de focuri de armă şi o cursă de urmărire a doi bărbaţi înarmaţi, cel mai probabil fraţii căutaţi pentru atacul terorist de la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo. Cei doi suspecţi s-au baricadat într-o tipografie, potrivit RFI Romania.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a confirmat că un dispozitiv de securitate extrem de important a fost mobilizat în departamentul Oise, de la Aisne la Seine-et-Marne.

Autorii luării de ostatici ar fi fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspectaţi în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo.

Un vehicul a fost furat vineri dimineaţa la Montagny-sainte-Félicité, în Oise, de doi bărbaţi înarmaţi cu pistoale automate şi cu semnalmentele fraţilor Kouachi.

Câteva minute mai târziu, un schimb de focuri a avut loc în Seine-et-Marne, în dreptul localităţii Dammartin-en-Goële, în apropiere de zona unde au loc operaţiunile de căutare a fraţilor Cherif şi Said Kouachi, mai mulţi bărbaţi aflaţi la bordul unei maşini trăgând în forţele de ordine.

Întreaga comună este încercuită de forţe de ordine, în timp ce elicopterele survolează zona.

Zece persoane au fost luate ostatice în tipografia din localitatea Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), situată la nord de Paris.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a confirmat că în nord-estul regiunii pariziene are loc o operaţiune pentru „neutralizarea autorilor” presupuşi ai atentatului de la Charlie Hebdo, potrivit AFP. „O intervenţie este în curs şi este menită să-i neutralizeze pe autorii atentatului laş comis în urmă cu două zile”, a spus oficialul într-o reuniune cu prefecţii, la Paris.

Premierul francez, Manuel Valls, a declarat vineri că Franţa este în război „împotriva terorismului, nu a unei religii”, apreciind că sunt necesare, „fără îndoială”, noi măsuri „pentru a răspunde ameninţării”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.