Acasă Externe Franţa: Încă o luare de ostatici

Franţa: Încă o luare de ostatici

DISTRIBUIȚI

 133919 –09012015 –  Încă o luare de ostatici a avut loc vineri în Franţa, într-un magazin evreiesc la marginea Parisului. Suspectul este ucigaşul de ieri al poliţistei, anunţă radioul RTL. „S-a întâmplat în jurul orei 14.15 (ora Bucureşti – n.r.), am auzit focuri de armă, suspectul este închis în magazin”, a declarat un martor.

Ostatici ar fi o femeie şi un copil. Magazinul este la Porte de Vincennes, una dintre intrările în Paris.

Bărbatul este înarmat cu două pistoale mitralieră de tip Kalaşnikov şi a rănit două persoane înainte de a se baricada în magazinul aflat lângă Porte de Vincennes.

Zeci de poliţişti înarmaţi au înconjurat magazinul.

„Ştiţi cine sunt“, le-ar fi spus atacatorul ofiţerilor de poliţie de la faţa locului

Cel puţin două persoane au fost ucise în schimbul de focuri urmat de o luare de ostatici în zona Porte de Vincennes, din estul Parisului, a declarat o sursă apropiată dosarului, citată de AFP.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, atacatorul care a luat ostatici în magazinul evreiesc cere anularea operaţiunilor de la Dammartin.   Poliţia franceză a publicat fotogafiile suspecţilor de la Montrouge (care ieri au ucisa o poliţistă): Amedy Coulibaly (32 de ani) şi Hayat Boumeddiene (26 de ani).

Toate magazinele evreieşti din Paris au fost închise, iar traficul tramvaielor a fost parţial întrerupt.   Bărbatul care ţine ostatici în magazinul evreiesc şi care a omorât o poliţistă, joi, la periferia Parisului, intenţiona să atace sediul unei televiziuni, afirmă surse citate de postul tv M6. Suspectul are antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.

Autorul atacului şi fraţii Cherif şi Said Kouachi se cunosc şi fac parte toţi trei din aceeaşi filieră jihadistă Buttes-Chaumont, afirmă Le Point, în ediţia electronică de vineri. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.