Acasă Externe Franța: Incident ucraineano-rus în fața clădiriii Consiliului Europei 

Franța: Incident ucraineano-rus în fața clădiriii Consiliului Europei 

DISTRIBUIȚI

APCE134309 – 27012015 – Liderul comuniştilor ruşi, Ghennadi Ziuganov, şi adjunctul său, Ivan Melnikov, au fost ţinta unui agresiuni luni, în faţa clădirii Consiliului Europei de la Strasbourg, înainte de deschiderea sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), relatează TASS. Ziuganov a încasat câţiva pumni şi a fost stropit cu un lichid de culoare roşie, după cum menţionează pe pagina sa de Facebook unul din autorii incidentului, parlamentarul ucrainean Dmitri Linko, din partea Partidului Radical din Ucraina.

Potrivit acestuia, doi deputaţi ai Partidului Radical, care nu făceau parte din delegaţia oficială ucraineană care participă la lucrările APCE, i-au aşteptat la intrare pe cei doi parlamentari ruşi, manifestându-şi astfel protestul faţă de implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina. ”Am venit la Strasbourg pentru a sprijini diaspora ucraineană, care cere excluderea Rusiei din APCE şi eliberarea Nadei Savcenko, femeia pilot ucraineană deţinută ilegal de Moscova. Am rupt o ‘cârpă’ (drapel) al autoproclamatei ‘republici populare’ Doneţk, adusă de o ‘nebună’. La intrarea în clădire, împreună cu Artiom Vitko, l-am stropit pe Ziuganov cu ‘sânge’ şi i-am dat una în figură’, scrie acesta în postarea pe Facebook. Incidentul a avut loc la un metru distanţă de intrarea în clădirea Consiliului Europei, într-o zonă în care accesul se face în baza unor acreditări speciale. Preşedinta APCE, Anne Brasseur, a tratat cu răceală delegaţia rusă şi i-a refuzat şefului delegaţiei, Serghei Narâşkin, preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară) să ia cuvântul la ceremonia ocazionată de împlinirea a 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz de către Armata roşie”, a declarat Leonid Sluţki, preşedinte al Comisiei din Duma de Stat pentru relaţiile cu ţările din CSI.

APCE i-a acordat luni imunitate internaţională Nadei Savcenko, care de o lună este în greva foamei într-o închisoare din Moscova. Cel puţin 11 persoane au fost reţinute luni după-amiază la Moscova, în timpul unei manifestaţii în semn de solidaritate cu aceasta. – PROMPT MEDIA, sursa: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.