Acasă Sud-Vest Gorj Gorj: Percheziţii la ferma de struţi a lui Toni Greblă

Gorj: Percheziţii la ferma de struţi a lui Toni Greblă

DISTRIBUIȚI

134220 – 22012015  – Cateva echipaje ale politistilor si jandarmilor au descins, joi, la ferma judecatorului CCR Toni Grebla din localitatea Telesti, in apropiere de Targu-Jiu, unde fostul senator PSD ar detine o crescatorie de struti, potrivit RTV. Se stia inca din anul 2011 ca ferma de struti de la Telesti este controlata de Toni Grebla, insa afacerea nu figura in declaratia de avere a lui Grebla, pe atunci senator PSD, potrivit presei locale.

Toni Grebla, fost senator in Parlamentul Romaniei si judecator al Curtii Constitutionale, a fost adus cu mandat la DNA joi dimineata si este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat. DNA arata, intr-un comunicat remis joi, ca Toni Grebla este urmarit penal dupa ce a vrut sa eludeze embargoul impus de Rusia asupra importurilor de alimente din UE si a incercat sa exporte alimente prin Turcia. DNA a realizat dosarul cu sprijin de la DIPI, serviciul de informatii al Ministerului de interne cunoscut drept „Doi si-un sfert”.

Curtea Constitutionala arata, intr-o prima reactie dupa aducerea cu mandat la DNA a lui Toni Grebla, ca judecatorii CCR sunt suspendati de drept din functie de la data trimiterii in judecata penala si nu pot fi arestati sau trimisi in judecata penala „decat cu aprobarea Biroului permanent al Camerei Deputatilor, al Senatului sau a Presedintelui Romaniei, dupa caz, la cererea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.