Acasă Anchete Harghita: Şef şpăgar de la Spitalul Judeţean, trimis în judecată

Harghita: Şef şpăgar de la Spitalul Judeţean, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

medic spagar– 134311 – 27012015 – Procurorii DNA din Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Csiki Csongor, medic specialist oncologie medicală, șef Compartiment Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și coordonator județean al Programului național de oncologie pentru județul Harghita, la data faptelor, pentru 52 infracţiuni de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2011 – 2014, Csiki Csongor a primit bani, în cuantum de 1.330 lei şi bunuri (alimentare în cuantum de 203 lei, cu ocazia efectuării a 39 de consultații în incinta cabinetelor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient, în schimbul eliberării unei rețete periodice sau a efectuării unei consultații).

La data de 7 iulie 2014, el a primit, de la 13 bolnavi, bani în numerar în valoare totală de 810 lei și bunuri alimentare, procurorii prinzându-l atunci în flagrant.

Procurorii au pus sechestru asupra sumelor de 2.110 lei, 600 dolari și 200 euro, ridicate în timpul percheziției effectuate la domiciliul lui Csiki Csongor.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse de procurori. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.