Acasă Externe Italia: Preşedintele Giorgio Napolitano va demisiona “în câteva ore”

Italia: Preşedintele Giorgio Napolitano va demisiona “în câteva ore”

DISTRIBUIȚI

134013 –13012015 – Premierul italian Matteo Renzi a anuntat, marti, ca presedintele Giorgio Napolitano va demisiona „in decurs de cateva ore”. Napolitano „va demisiona in decurs de cateva ore, cu o lunga lista de realizari”, a anuntat Renzi, marcand incheierea de catre Italia a presedintiei rotative a Uniunii Europene, potrivit Ziare.com.

Anterior anuntului lui Renzi, au existat rapoarte potrivit carora Napolitano isi va semna scrisoarea de demisie miercuri si va parasi Palatul Quirinale imediat dupa aceea.

Pietro Grasso, procuror anti-mafie si seful Senatului, va fi numit presedinte in exercitiu pana cand este numit un succesor.

In varsta de 89 de ani, Napolitano nu a facut un secret din faptul ca doreste sa demisioneze inainte de incheierea mandatului de sapte ani, din cauza varstei si a sanatatii.

Presedintia italiana a UE ia sfarsit la 13 ianuarie si presa locala sustine ca Napolitano va demisiona pe 14 sau 15 ianuarie.

In 2013, Napolitano a acceptat cu dificultate un al doilea mandat, pe fondul crizei politice. Desi presedintia este un rol ceremonial, acesta poate forma Guvernul in timpul crizelor.

De indata ce Napolitano demisioneaza, Parlamentul trebuie sa se intruneasca in 15 zile pentru a alege un inlocuitor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.