Acasă Cultura/Media Mehedinţi: Pistol vechi de peste 150 ani descoperit pe malul Dunării

Mehedinţi: Pistol vechi de peste 150 ani descoperit pe malul Dunării

DISTRIBUIȚI

pistol vechi134415 – 30012015 – Un pistol vechi de peste 150 de ani a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din Sviniţa în dreptul ruinelor cetăţii medievale Tri  Kule. Astfel, pe 29 ianuarie, o patrulă de cercetare a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa a descoperit, la kilometrul fluvial 991 al malului Dunării, în dreptul ruinelor cetăţii medievale Tri Kule, un pistol vechi în stare de funcţionare, care datează probabil din perioada anilor 1800-1850.

Pistolul cu părţile de lemn deteriorate şi având percutorul rupt a fost scos la suprafaţă de scăderea apelor fluviului Dunărea.

Nu este prima dată când poliţiştii de frontieră mehedinţeni descoperă obiecte cu valoare istorică şi arheologică în Clisura Dunării, în ultimii ani fiind descoperite diverse obiecte de artizanat din epoca medievală, acestea fiind trimise spre expertizare instituţiilor de specialitate. De asemenea, poliţiştii de frontieră au informat, de fiecare dată, şi arheologii din cadrul Muzeului Regiunii Porţile de Fier.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura informării instituţiilor competente şi de predare a pistolului, spre expertizare, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.