Acasă Externe SUA: De luat aminte

SUA: De luat aminte

DISTRIBUIȚI

134329 – 28012015 – Meteorologii americani au cerut scuze locuitorilor din New York, dupa ce furtuna de zapada istorica pe care o prognozasera nu a mai venit. Serviciul National de Meteorologie din Statele Unite a avertizat, la inceputul acestei saptamani, ca zonele de nord-est, inclusiv New York, vor fi lovite de un „viscol probabil istoric”, care va depune un strat de zapada de pana la 90 de centrimetri.

Marti dimineata, ce-i drept, newyorkezii s-au trezit cu un strat considerabil de zapada pe strazi, insa nicidecum nu au avut de-a face cu ceea ce se asteptau dupa predictiile alarmante ale specialistilor meteo.

In vreme ce unii americani s-au aratat enervati de prognoza ratata, un meteorolog a simtit nevoia sa ceara scuze pentru situatia creata, relateaza CNN.

„Cele mai sincere scuze pentru factorii decidenti si pentru publicul general”, a scris pe Twitter Gary Szatkowski, expert al Serviciului National de Meteorologie.

Pe baza prognozei meteo, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a avertizat luni ca furtuna de zapada ar putea fi cea mai mare din istoria orasului.

„Aceasta ar putea fi cea mai mare furtuna de zapada din istoria orasului”, a avertizat primarul celui mai mare oras al Statelor Unite, spunandu-le locuitorilor sa fie pregatiti pentru „ceva mai rau decat au vazut vreodata”.

In acest sens, mai multe strazi si scoli au fost inchise, iar numeroase zboruri au fost anulate.

Desi New York-ul nu a fost atat de afectat pe cat prevazusera meteorologii, milioane de americani din alte regiuni nord-estice au fost loviti de prima furtuna de zapada majora a iernii, fiind blocati in case sau ramanand fara electricitate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.