Acasă Uncategorized Vâlcea: Directorul comercial de la Apavil Vâlcea a fost timis în judecată

Vâlcea: Directorul comercial de la Apavil Vâlcea a fost timis în judecată

DISTRIBUIȚI

 134388 – 29012015 – Procurorii DNA din Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, lui Ion Ionescu, director comercial al SC Apavil SA Vâlcea, la data faptei, pentru luare de mită. Potrivit unui comunicat al DNA, în intervalul septembrie 2014 – 8 ianuarie 2015, Ion Ionescu Ion, în calitate de director comercial al Apavil Vâlcea – societate cu capital integral de stat, a acceptat de la un denunțător, agent comercial, promisiunea primirii în numerar a sumei de 10.000 dolari în schimbul atribuirii preferențiale, prin achiziție directă, de contracte de achiziție publică, de către Apavil Vâlcea în favoarea firmei sale.

Apavil Vâlcea este o societate comercială cu capital integral de stat, având ca acționari Primăria Rm. Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea și unitățile teritoriale din raza județului.

În același context, Ion Ionescu a acceptat să-i fie remis un procent de 15% din contravaloarea plăților care urmau să fie efectuate de Apavil Vâlcea, în baza contractelor de achiziție publică încheiate ulterior cu societatea denunțătorului, din care să fie scăzută suma în numerar de mai sus, care reprezenta un avans.

În baza acestei înțelegeri, Ionescu a primit efectiv de la denunțător 1.000 dolari (septembrie 2014), 5.000 de lei (6 noiembrie 2014), 1.000 de euro și 20.000 lei (8 ianuarie 2015 – când a fost prins în flagrant), cu mențiunea că suma de 1.000 de euro a fost pretinsă expres de Ionescu în ziua de 12 decembrioe 2014 pentru o subordonată de-a sa, cu intenția de a fi folosită tot interes personal.

Procurorii au instituit sechestru asupra sumelor de 5.228 lei și 130 euro, proprietatea lui Ionescu Ion, în vederea garantării executării cheltuielilor judiciare și a confiscării speciale.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse de procurori. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.