Acasă Nord-Est Bacau Bacau: Romeo Stavarache își reia funcţia de primar

Bacau: Romeo Stavarache își reia funcţia de primar

DISTRIBUIȚI

 134713 – 11022015 Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău, suspendat mai bine de şapte luni pentru că s-a aflat în arest preventiv şi apoi la domiciliu într-un dosar de corupţie, îşi va relua luni, 16 februarie, activitatea de edil, dar biroul în care va lucra nu va fi la sediul instituţiei, ci în clădirea fostei Biblioteci Judeţene, au declarat surse din cadrul municipalităţii.

Edificiul  a fost reabilitat în urmă cu doi ani, primăria fiind proprietara a jumătate din spaţiu, cealaltă aparţinând Consiliului Judeţean. Instalarea lui Stavarache în noul birou fusese înscrisă şi în ultima cerere de punere în libertate formulată de edilul şef al Bacăului către magistraţii băcăuani, el motivând prin faptul că respectiva mutare a biroului său de lucru va evita întâlniri cu persoane care lucrează în primărie ori denunţătorii care figurează în dosarul în care este acuzat de luare de mită aflat pe rol la Curtea de Apel Bacău, notează Administratie.ro

Stavarache a fost eliberat marţi, 3 februarie, după două luni de arest preventiv şi alte cinci de arest la domiciliu, dar în aceeaşi zi şi-a luat concediu de odihnă. Încă din perioada arestului, el a solicitat Consiliului Local dreptul la zilele de concediu, proporţional cuvenite pentru perioada lucrată anul trecut, adică între 1 ianuarie şi 1 iulie, zi în care a fost arestat preventiv, procurorii DNA acuzându-l de acte de luare de mită.

În rechizitoriul procurorilor DNA se reliefa faptul că în perioada 2008 – 2011, edilul suspendat Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalţi inculpaţi, ar fi pretins şi primit de la patru oameni de afaceri băcăuani mai multe sume de bani.

Vasile Tescaru, cel care a deţinut prerogativele de primar al municipiului Bacău în ultimele şapte luni, s-a reîntors, de altfel, începând de miercuri în biroul său de viceprimar. În structura de conducere a primăriei Bacău, Radu Ababei va rămâne, în continuare, viceprimar, iar Iulian Stoican, care a îndeplinit în perioada de arest a lui Stavarache atribuţiuni de viceprimar, s-a întors la calitatea de consilier local. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.