Acasă Externe Belarus: Negocierile de la Minsk continuă. Poroshenko: Cererile Rusiei sunt inacceptabile

Belarus: Negocierile de la Minsk continuă. Poroshenko: Cererile Rusiei sunt inacceptabile

DISTRIBUIȚI

134748 – 12022015Preşedinţii Ucrainei – Petro Poroşenko, Rusiei – Vladimir Putin şi Franţei – Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au revenit joi la masa negocierilor, la Minsk, după ce părăsiseră sala de convorbiri la capătul a aproape 14 ore de discuţii.

Potrivit DPA, cei patru lideri ajunseseră la un acord parţial conform căruia, în următoarele 48 de ore, urmează să intre în vigoare un armistiţiu. Cu toate acestea, liderul ucrainean Petro Poroşenko a spus că cererile Rusiei sunt inacceptabile. Agenţia germană de presă menţionează că liderii separatişti nu sunt de acord cu termenii conveniţi.

Un final al negocierilor maraton nu se înrevede deocamdată. Surse din cadrul negocierilor spun că separatiștii cer retragerea trupelor guvernamentale ucrainene din oraşul Debaltseve. Amplasarea strategică din aproapiere de Donetsk este de asemenea aprig dezbătută.

Începute în seara zilei de miercuri, discuţiile au continuat toată noaptea, şi continuă joi dimineaţă, notează agenţia TASS. Sunt cele mai lungi discuţii din cariera preşedintelui rus Vladimir Putin.

Reuniunea s-a desfăşurat tot timpul cu uşile închise. Uneori, liderii au mai ieşit din sală dar după câteva minute s-au întors. Ei au început discuţiile fără membrii delegaţiilor, dar pe parcurs, în funcţie de necesitate, au început să-i invite pentru a participa.

Jurnaliştii, încercând să vadă şi să afle cât mai multe, au petrecut practic toate cele 12 ore ale discuţiilor în apropierea sălii. Dar, după 10 ore, mulţi dintre ei au început să se aşeze direct pe podeaua de piatră a clădirii unde are loc summitul.

Cu toate acestea, informaţiile despre desfăşurarea reuniunii au fost tot timpul foarte sărăcăcioase. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.