Acasă Sud-Est Braila Brăila: Instanţa a respins contestaţia lui Bunea Stancu privind revocarea din funcţie

Brăila: Instanţa a respins contestaţia lui Bunea Stancu privind revocarea din funcţie

DISTRIBUIȚI

134679 – 10022015Tribunalul Brăila a respins, luni, ca nefondată contestaţia lui Gheorghe Bunea Stancu privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Brăila. Secţia a-II-a Civilă de contencios administrativ şi fiscal a respins ca nefondată contestaţia depusă de Gheorghe Bunea Stancu împotriva dispoziţiei Prefecturii Brăila de revocarea din funcţie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv în cazul său, declarându-l în conflict de interese. Stancu poate depune recurs în termen de 15 zile, porivit Curierului National

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost revocat din funcţie la data de 26 noiembrie 2014.

„Prefectul judeţului a emis ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu. Ordinul i-a fost transmis domnului Bunea Stancu, iar Consiliul Judeţean a fost înştiinţat de emiterea acestuia. Domnul Gheorghe Bunea Stancu are dreptul să îl conteste în termen de zece zile”, declara, la acea dată, şeful cancelariei prefectului, Mircea Tudosie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, la 18 noiembrie 2014, că preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aflat în conflict de interese.

ANI a stabilit pe 31 august 2012 că Gheorghe Bunea Stancu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, inspectorii având şi date care atestă săvârşirea de infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie.

Instanţa supremă a respins recursul declarat de Bunea Stancu, fiind menţinută decizia Curţii de Apel Bucureşti din 14 februarie 2014 prin care acesta a fost declarat în conflict de interese. În consecinţă, Gheorghe Bunea Stancu îşi va pierde funcţia de preşedinte al CJ Brăila. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.