Acasă Externe Bruxelles: Şeful NATO: Avem date documentate privind prezenţa militară a Rusiei în...

Bruxelles: Şeful NATO: Avem date documentate privind prezenţa militară a Rusiei în Ucraina

DISTRIBUIȚI

 134876 – 17022015 –  Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, sustine ca serviciile secrete ale tarilor NATO dispun de „date documentate” privind prezenta militara a Rusiei in estul Ucrainei. Rebelii nu ar fi reusit sa obtina acele succese pe care le inregistreaza astazi in teren fara sprijinul Rusiei, a mai declarat Stoltenberg, intr-un interviu acordat la sfarsitul saptamanii trecute postului de radio Kommersant FM, citat de agentia de presa TASS.

„Sursele noastre de informatii ne ofera date documentate privind prezenta militara a Rusiei in estul Ucrainei”, a insistat Stoltenberg, referindu-se la date din surse independente, jurnalisti independenti, informatii ale unor ONG-uri, „care ne comunica date despre militarii rusi ucisi in Ucraina”.

In plus, a declarat el, „OSCE furnizeaza informatii despre tehnica militara desfasurata de Rusia in estul Ucrainei”.

„Este greu de crezut ca separatistii o pot manui independent, este clar ca acolo sunt specialisti rusi care ii ajuta sa exploateze aceste sisteme complexe”, a adaugat Stoltenberg.

Cu toate acestea, secretarul general al NATO nu a putut sa ofere date concrete in acest sens, mentioneaza sursa citata. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.