Acasă Externe Bruxelles: Uniunea Europeană cere înapoi Greciei 11 miliarde euro

Bruxelles: Uniunea Europeană cere înapoi Greciei 11 miliarde euro

DISTRIBUIȚI
ue

 135020 – 23022015 – Uniunea Europeana (UE) cere inapoi Greciei 11 miliarde de euro destinati recapitalizarii bancilor, pentru ca elenii sa nu foloseasca acesti bani in alte scopuri. Suma ar urma sa fie transferata catre un fond al uniunii monetare si va putea fi folosita doar cu acordul Bancii Centrale Europene (BCE), a anuntat sefului grupului ministrilor de Finante din zona euro (Eurogroup), olandezul Jeroen Dijsselbloem, potrivit Reuters.

Decizia a fost luata pentru ca grecii sa nu foloseasca acesti bani in alte scopuri, cum ar fi finantarea cheltuielilor guvernamentale.

Cele 11 miliarde de euro au fost administrate pana acum de Hellenic Financial Stability Fund (HFSF) din Atena, iar destinatia lor este recapitalizarea bancilor in cazul in care institutiile financiare vor avea probleme grave.

Luni este o zi decisiva pentru Grecia, deoarece trebuie sa prezinte in fata autoritatilor europene un plan de reforme, pentru ca programul de asistenta sa fie prelungit.

Guvernul elen spera sa convinga printr-un angajament in lupta contra evaziunii fiscale si a coruptiei.

Tarile din zona euro, inclusiv Germania, trebuie sa adopte in parlament, inainte de 28 februarie, prelungirea planului de sustinere financiara a Greciei, pe care guvernul Alexis Tsipras il doreste sa fie ultimul. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.