Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Corul Național de Camera Madrigal va purta numele fondatorului său  Marin...

Bucureşti: Corul Național de Camera Madrigal va purta numele fondatorului său  Marin Constantin

DISTRIBUIȚI

 135152 – 27022015 Corul Naţional de Cameră Madrigal va avea, în titulatură, şi numele fondatorului său – Marin Constantin care prezintă seria de evenimente dedicate memoriei muzicianului, de la a cărui naştere se împlinesc, vineri, 90 de ani, se arata intr-un comunicat.

Cu prilejul acestei celebrări, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a semnat ordinul cu numărul 2111, publicat în Monitorul Oficial 133 din data de 23 februarie 2015, prin care titulatura instituţiei va cuprinde şi numele fondatorului său: „Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin”.

În rândul acţiunilor care punctează cei 90 de ani de la naşterea fondatorului Corului Madrigal, se înscriu şi eforturile Primăriei Municipiului Bucureşti, care va amenaja o piaţă ce va purta numele lui Marin Constantin, şi ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, care va da acelaşi nume uneia dintre sălile noului sediu ce urmează a fi inaugurat, se mai arată în comunicat.

Vineri, se împlinesc 90 de ani de la naşterea lui Marin Constantin, dirijor şi compozitor, fondator al Corului Naţional de Cameră Madrigal. Începând de la această dată, pe parcursul întregului an, mai multe evenimente dedicate memoriei acestuia vor avea loc atât în Bucureşti, cât şi la nivel naţional.

În ziua în care muzicianul ar fi împlinit vârsta de 90 de ani, Aula Palatului Cantacuzino – Enescu găzduieşte o masă rotundă, la care vor participa personalităţi de referinţă din cultura şi critică muzicală românească. Evenimentul este prilejul de întâlnire a membrilor-alumni ai corului înfiinţat în urmă cu 52 de ani. În cadrul întâlnirii, alături de un micro-recital al Corului Madrigal, vor lua cuvântul apropiaţi ai maestrului Marin Constantin.

Duminică, în Sala Mare a Ateneului Român Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin va susţine Concertul Extraordinar intitulat „Marin Constantin 90”, în cadrul căruia se vor interpreta piese care au făcut istorie în repertoriul celebrului cor, astăzi dirijat de Anna Ungureanu.- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.