Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cristian Bodea în locul lui Tudor Chiuariu

Bucureşti: Cristian Bodea în locul lui Tudor Chiuariu

DISTRIBUIȚI

 134540 – 04022015Tudor Chiuariu a fost înlocuit din Comisia Juridică şi va activa la Comisia pentru Drepturile Omului. Colegul care îl va înlocui, Cristian Bodea, va fi mutat la Comisia Juridică, a anunţat, marți, în plen, Ion Popa. Liderul senatorilor liberali a anunțat, de asemenea, că renunță la calitatea de președinte al Comisiei pentru mediu, unde va fi înlocuit de senatorul PNL Ionuț Zisu, potrivit România Liberă.

Chiuariu a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, în dosarul ”Poșta Română” și a fost trimis în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Tudor Chiuariu și-a pierdut calitatea de membru PNL la mai bine de un după ce a fost condamnat pentru fapte de corupție, cu suspendare. Regula apare în noul statut al PNL și ar putea duce la excluderea altor doi parlamentari liberali. Conducerea vechiului PNL l-a exclus din partid prin procedura radierii. Chiuariu optase însă pentru autosuspendarea din partid în urmă cu zece zile, însă această procedură era aplicabilă doar pentru ocuparea de funcții publice incompatibile cu calitatea de membru de partid. Excluderea lui Chiuariu a fost posibilă, acum, deoarece statutul noului PNL, apărut după fuziunea cu PDL, prevede această sancțiune și pentru membrii de partid condamnați cu suspendare pentru infracțiuni de corupție, nu doar pentru cei condamnați cu executare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.