Acasă Politic Bucuresti: CSM a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu afirmațiile lui Adrian...

Bucuresti: CSM a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu afirmațiile lui Adrian Sârbu

DISTRIBUIȚI

134492 – 03022015 –  Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor PICCJ, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său ca urmare a afirmaţiilor lansate în spaţiul public de Adrian Sârbu, acţionarul majoritar al Mediafax Group.

CSM a cerut tuturor părților implicate să aibă în vedere faptul că sunt în desfăşurare proceduri judiciare şi este necesar să fie respectată obligaţia de rezervă ce incumbă fiecărei persoane pentru a se evita prejudicierea unor instituţii fundamentale ale statului de drept.

Într-un comunicat de presa, Adrian Sârbu a transmis că dosarul Mediafax (instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) este „fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor”, că ar avea drept scop distrugerea Mediafax și a publicațiilor Gândul și Ziarul Financiar.

„Scenariul pe care îl execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an.

În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul”.

Potrivit procurorilor, grupul Mediafax a încheiat contracte cu mai multe firme fantomă pentru a evita plata taxelor către stat.

În fiecare lună, angajaţii ar fi fost determinaţi să semneze contracte de cesiune a drepturilor de autor cu aceste societăţi comerciale.

Scopul final, potrivit anchetatorilor: evitarea taxelor şi impozitelor aferente acestor contracte.

La sfârșitul anului trecut grupul Mediafax a transmis un comunicat în care se spunea, între altele, că „procurorii încadrează drepturile de autor la evaziune fiscală”.

Instituția amintea că a câștigat un proces cu ANAF și adăuga că va continua demersurile în justiţie „împotriva acestui abuz”.

Adrian Sârbu a fost reţinut, luni seara, pentru 24 de ore de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group.

În acest dosar, deschis anul trecut, acţionarul majoritar de la Mediafax Group este acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare.

În acest dosar sunt cercetate penal mai multe persoane, trei fiind arestate preventiv, respectiv Roxana Grigoruţă şi Sorin Dinu, persoane cu funcţii de conducere în SC Mediafax Group SA, şi avocatul Dragoş Chiş, potrivit Agerpres.

Parchetul General arăta, în decembrie 2014, că printr-o decizie din 23 aprilie 2013, i s-a acordat societăţii comerciale Mediafax Group SA eşalonarea la plată pe o perioadă de 24 de luni a obligaţiilor fiscale în valoare de 3.949.358 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.