Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Directorul financiar al Spitalului de Oftalmologie București, în conflict de interese...

Bucureşti: Directorul financiar al Spitalului de Oftalmologie București, în conflict de interese penal

DISTRIBUIȚI

 134751 – 12022015Agenția Națională de Integritate (ANI)  anunţă că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Zoiţa Ianuş, director financiar contabil în cadrul Spitalului de Urgențe Oftalmologice București, întrucât, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, a participat la luarea unei decizii  prin care s-a realizat un folos material pentru o persoană din partea căreia a beneficiat de servicii, dar cu un onorariu comparativ mai mic față de cele practicate în spețe similare.

POtrivit unui comunicat al ANI, în perioada 2010 – 2013, în timpul deținerii funcției de director financiar contabil în cadrul spitalului, Zoiţa Ianuş a încheiat în nume personal, trei contracte de asistență juridică și reprezentare cu Cabinetul de avocatură „Puiu Gabriela”, în scopul reprezentării în instanță a intereselor ca persoană fizică în procesele civile aflate în desfășurare pe rolul instanțelor.  Părți în procesele civile sunt Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și Zoiţa Ianuş, cabinetul de avocatură încasând onorarii atât de la spital (59.650 lei), cât și de la persoana fizică Zoiţa Ianuș Zoița, în calitate de client reprezentat (600 lei).

Prin prisma atribuțiilor de serviciu, Zoiţa Ianuş este resposabilă de plățile onorariilor contractelor de asistență juridică și reprezentare, încheiate între Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și Cabinetul de avocatură „Puiu Gabriela”.

Având în vedere cele de mai sus, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Zoiţa Ianuş a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.