Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Directorul general al CFR Marfă a demisionat

Bucureşti: Directorul general al CFR Marfă a demisionat

DISTRIBUIȚI
cfr marfa

134806 – 13022015 – George Buruiana a demisionat, joi, din functia de director general al CFR Marfa, au anuntat, vineri, reprezentantii companiei de stat. El a fost numit in acest post in data de 5 iunie 2014. Reprezentantii companiei nu au precizat motivul demisiei, potrivit Ziare.com.

George Buruiana a mai fost director general al CFR Marfa si in perioada 1998-2001. Dupa ce a plecat de la compania de stat, el s-a aflat la conducerea unui transportator privat de marfa, concurent al CFR Marfa.

Firma se numea Sevtrans Invest si a intrat in insolventa in 2011, iar apoi a fost vanduta grupului Grampet, condus de Gruia Stoica, ce se afla in arest preventiv, fiind acuzat de cumparare de influenta in legatura cu o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia.

In perioada 2012-2014, Buruiana a fost presedintele Asociatiei Transportatorilor Feroviari.

La 6 februarie a. c., ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, dupa discutiile cu delegatia FMI, ca CFR Marfa a trecut pe profit si ca prioritatea in procesul de privatizare nu este viteza, ci pretul pe care l-ar putea obtine statul roman.

„CFR Marfa este in acest moment in situatia de a angaja un consultant juridic, dupa aia urmeaza consultantul de tranzactie si procesul in sine. CFR Marfa este in acest moment o companie adusa pe profit; nu mai este o companie pe pierdere, ca si CFR Calatori, ca si CFR Infrastructura. Toate trei sunt in acest moment pe profit. Ii vom reduce si mai mult costurile si vom creste veniturile, astfel incat, pana la momentul privatizarii, sa aiba pret la vanzare. Nu este importanta viteza cu care vindem ceva ce ne apartine, ci pretul la care vindem. E ca si la domnisoare: nu e cand si-a propus sa se marite, ci cand vrea unul sa o ia de sotie”, a explicat atunci Ioan Rus. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.