Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA: Rudel Obreja a fost reţinut

Bucureşti: DNA: Rudel Obreja a fost reţinut

DISTRIBUIȚI

rudel obreja134474 – 03022015 – Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost reţinut, luni, de procurorii DNA, în dosarul „Gala Bute”, pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu. Rudel Obreja a declarat la ieșirea de la DNA că totul este o înscenare, ca și în cazul Vîntu.

„Este o înscenare. Acesta este un dosar fabricat. Au găsit şi ei un moldovean pe care l-au pus să zică că mi-a dat bani”, a strigat Rudel Obreja, în timp ce era dus cu cătuşe la mâini din sediul DNA în maşina cu care urma să fie transportat la arest.

Avocatul Cătălin Dancu a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că clientul său a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat marţi la instanţa supremă cu propunere de arestare preventivă.

Dancu a precizat că Obreja a dat o declaraţie amplă în faţa anchetatorilor în care a respins acuzaţiile ce i-au fost aduse, şi anume cele de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu, potrivit B1 Tv.

Avocatul a mai spus că, din punctul său de vedere, faptele lui Obreja nu au nicio legătură cu Elena Udrea sau senatorul Ion Ariton şi că este posibil ca şi fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, să fie chemat la audieri.

Procurorii DNA au făcut luni 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul „Gala Bute”. Nouă persoane au fost duse la audieri la sediul central al DNA, printre care primarul din Lupeni – Hunedoara, Cornel Resmeriţă, la Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în perioada în care aceasta a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT, şi la omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.