Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dosarul “Gala Bute”: Judecarea cererii de arestare pentru Rudel Obreja a...

Bucureşti: Dosarul “Gala Bute”: Judecarea cererii de arestare pentru Rudel Obreja a fost amânată

DISTRIBUIȚI
rudel_obreja

134509 – 04022015 –  Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis, in noaptea de marti spre miercuri, ca primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, si Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, sa fie arestati la domiciliu in dosarul „Gala Bute”.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

In ceea ce-l priveste de Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, magistratii vor lua o decizie joi, față de cererea procurorilor privind arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Judecarea propunerii de arestare in cazul lui Rudel Obreja a fost disjunsa, pentru ca nu a putut fi citat, atat Obreja, cat si avocatul sau, având telefoanele inchise in noaptea trecuta. Asadar, instanta a disjuns cauza si va judeca pe 5 februarie propunerea de arestare preventiva a lui Rudel Obreja, care va putea fi pana atunci citat prin toate caile legale.

Initial, Obreja si primarul din Lupeni, Corneliu Resmerita, fusesera prezentati de procurori judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii au cerut arest la domiciliu pentru Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, si Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit insa ca nu este de competenta lor si o decizie in acest sens trebuie luata de Tribunalul Bucuresti.

E pentru prima data cand procurorilor li se respinge o solicitare la ICCJ pe o astfel de speta.

Dupa ce a expirat ordonanta de retinere, marti seara, Rudel Obreja a acuzat modul „discretionar” in care actioneaza procurorii, care ar fi „un pericol” si ca „toate sagetile sunt indreptate spre Elena Udrea”, restul celor cercetati fiind „mici portelanuri intre picioarele elefantilor”.

„Modul discretionar in care actioneaza procurorii este un pericol. Asa cum a fost si ca 25 de ani nu au actionat. Acuma calca pe cadavre. Toate sagetile sunt indreptate catre doamna Elena Udrea, iar noi suntem mici portelanuri intre picioarele elefantilor”, a spus Rudel Obreja, la iesirea din arest. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.