Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fosta directoare a Liceului Bolintineanu, în libertate

Bucureşti: Fosta directoare a Liceului Bolintineanu, în libertate

DISTRIBUIȚI

134505 – 03022015 –  Costica Varzaru, fosta directoare a Liceului Dimitrie Bolintineanu din Capitala, a fost condamnata definitiv marti de magistratii Curtii de Apel Bucuresti la 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare, ea fiind acuzata ca a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013. De asemenea, Costica Varzaru a fost obligata de instanta sa munceasca 80 de zile in folosul comunitatii, potrivit Hotnews.ro.

Pedeapsa primita de Costica Varzaru este mai mica decat cea data de instanta de fond, Tribunalul Bucuresti, respectiv de 3 ani inchisoare cu suspendare si 100 de zile munca in folosul comunitatii.

In acelasi dosar, Elena Dumitru, secretara liceului la data comiterii faptelor, a fost achitata.

Costica Varzaru a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta si instigare la tentativa la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In acelasi dosar au fost deferite justitiei Gina Ciontoiu (membra a comitetului de parinti), Elena Dumitru si Maria Mimoza Vulcu (vicepresedinta a Comisiei de Bacalaureat).

Potrivit procurorilor de la Parchetul Capitalei, in perioada mai-iunie 2013, Costica Varzaru, cu sprijinul Ginei Ciontoiu, a pretins si primit bani de la elevi, pentru a-si folosi influenta fata de membrii Comisiei de bacalaureat si fata de cadrele didactice cu atributii de supraveghere, in scopul promovarii examenelor de catre acestia.

Mecanismul de fraudare a examenului de Bacalaureat a fost urmatorul: sumele de bani colectate urmau a fi inmanate cadrelor didactice supraveghetoare atat direct de catre inculpata Costica Varzaru, cat si disimulat, respectiv in pachete de tigari/reviste/ziare pozitionate pe catedrele din salile de examinare; imediat dupa deschiderea subiectelor, Costica Varzaru urma sa convoace profesorii care predau disciplinele de examen, pentru a rezolva subiectele, care erau ulterior multiplicate; distribuirea foilor cu rezolvarile subiectelor urma sa se realizeze de catre Costica Varzaru si alti profesori ai unitatii scolare, sub pretextul suplimentarii filelor de ‘ciorne’.

S-a mai retinut ca, in perioada 25 – 30 iunie 2013, Costica Varzaru a facut si demersuri pentru desemnarea unor membri si a unor supraveghetori asupra carora sa-si poata folosi influenta in sensul indicat anterior.

La 1 iulie 2013, in timp ce se afla la sediul liceului cu ocazia desfasurarii probei scrise la limba si literatura romana, in calitate de vicepresedinta a Comisiei de Bacalaureat, Maria Mimoza Vulcu, impreuna cu Elena Dumitru (a carei prezenta era interzisa in timpul examenului), au xeroxat in mai multe exemplare raspunsurile corecte de la aceasta proba, ce urmau a fi date mai multor elevi din salile de examen, inclusiv celor ce erau mentionati pe o fila A4, gasita in geanta sa.

Maria Mimoza Vulcu a fost gasita cu inscrisurile xeroxate, anterior mentionate, in timp ce se afla pe holul de la etajul 2 al liceului, inainte de a intra in salile de examen. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.