Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Împrumut de 200 milioane euro pentru proiectul privind învățământul secundar

Bucureşti: Împrumut de 200 milioane euro pentru proiectul privind învățământul secundar

DISTRIBUIȚI

 135086 – 25022015Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, raportul negocierii acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea implementării proiectului privind învățământului secundar. De asemenea, Ministrul Finanţelor Publice a fost împuternicit să semneze textul negociat al acordului de împrumut. După semnare, acordul va fi supus ratificării în Parlament.

Acordul prevede acordarea, de către BIRD, a unui împrumut cu o valoare de 200 milioane de euro, pe o perioadă de 20 de ani, rambursabil într-o singură tranșă, la 1 noiembrie 2034, cu o dobândă Euribor la șase luni, plus marja variabilă. Perioada de implementare a proiectului va fi de circa șapte ani, data limită de tragere a sumelor împrumutului este de 31 decembrie 2022, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Proiectul privind învățământul secundar finanţat prin acord, vizează stimularea absolvenţilor de învățământ secundar superior (liceu) de a-şi continua studiile în învățământul terțiar (învăţământ superior sau alte forme de învăţământ postliceal). Proiectul va sprijini programul educațional național prin intervenții la nivelul școlilor (asigurarea de granturi, ore de remediere și tutoriat, consiliere, meditații, activități extracurriculare etc.), intervenții sistemice (revizuiri ale programei școlare, formarea cadrelor didactice, îmbunătățirea condițiilor de predare etc.), precum și intervenții la nivelul universităților și programe de vară, vizând sprijinirea studenților cu risc de abandon. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.