Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Încă o agenție guvernamentală pentru fonduri europene

Bucureşti: Încă o agenție guvernamentală pentru fonduri europene

DISTRIBUIȚI

agentie pt.tineri antreprenori134481 – 03022015 – Guvernul va infiinta o agentie pentru antreprenoriat care sa gestioneze fondurile destinate tinerilor, inclusiv „Garantia pentru tineret” a Uniunii Europene. Infiintarea Agentiei Nationale pentru Antreprenoriat si Implementarea Programelor pentru Tineri face obiectul unui memorandum discutat deja in Guvern, potrivit EurActiv.ro.

 Noua institutie ar urma sa preia gestionarea celor doua componente din viitorul Program Operational Capital Uman destinate tinerilor care nu sunt angajati, nici in educatie sau training (NEET) si va avea rolul de „administrator de gobal grant” pentru aceste linii de finantare care insumeaza peste 600 milioane de euro in urmatorii 7 ani. De asemenea, noua agentie va prelua oficiile teritoriale pentru IMM-uri si Directia de programe din cadrul Ministerului Energiei, IMM-urilor si Mediului de afaceri.

Agentia ar urma sa functioneze ca un parteneriat public-privat „prin implicarea patronatelor si a sindicatelor, a organizatiilor de tineret, liceelor, universitatilor, angajatorilor si a comunitatilor locale, asigurand astfel o modalitate moderna de lucru in care toate partile implicate sa contribuie la atingerea obiectivului final: angajarea tinerilor. Ca sursa de finantare pentru infiintarea si desfasurarea activitatii Agentiei […] poate fi utilizata Axa Prioritara 4 – Modernizarea serviciului public de ocupare aferenta actualului cadru financiar 2007-2013 prcum si continuarea finantarii din Programul Capital Uman 2014-2020„.

In motivatia acestei decizii, Guvernul arata ca pentru a putea implementa programul european destinat integrarii tinerilor pe piata muncii trebuie rezolvate o serie de probleme precum: „capacitatea administrativa insuficienta a Serviciului Public de Ocupare (SPO), prevazut a fi principalul furnizor de servicii in cadrul garantiei pentru tineret, lipsa unor activitati suficiente de informare destinate tinerilor neinregistrati (NEET), in special al tinerilor rromi si lipsa unei implicari reale a sectorului privat in stagii de ucenicie si stagii de formare profesionala”.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.