Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Jandarmeria cere cluburilor de fotbal să desemneze reprezentanţi pentru relaţionarea cu...

Bucureşti: Jandarmeria cere cluburilor de fotbal să desemneze reprezentanţi pentru relaţionarea cu suporterii

DISTRIBUIȚI

134981 – 20022015 – Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că au fost luate măsurile organizatorice pentru pregătirea începerii returului campionatului național de fotbal. În acest sens, din dispoziția ministrului Gabriel Oprea, în această săptămână, la nivelul Jandarmeriei Române a avut loc o întâlnire între conducerea Jandarmeriei Române și reprezentanţi ai Ligii Profesioniste de Fotbal,  Federaţiei Române de Fotbal, Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi ai Cluburilor de fotbal, potrivit unui comunicat al MAI.

În cadrul întâlnirii s-a prezentat o statistică complexă referitoare la dinamica fenomenului infracţional specific evenimentelor sportive pentru anul 2014, conform căreia numărul faptelor penale asociate evenimentelor cu dimensiune sportivă au fost cu 33% mai puține față de anul 2013. Anul trecut au fost constatate 904 fapte de natură contravențională și au fost dispuse 392 de interdicții de către Jandarmerie și 12 direct de către parchete sau instanțe, ceea ce reprezintă un efort considerabil în direcţia înlăturării stărilor de pericol şi a preîntâmpinării săvârşirii faptelor antisociale pe timpul şi în legătură cu evenimentele sportive.

De asemenea, reprezentanții Jandarmeriei Române au atras atenţia asupra unor probleme legate de infrastructura și slaba dotare cu mijloace si echipamente video de înregistrare a arenelor sportive.

Pentru îmbunătăţirea comunicării şi cooperării dintre cluburi şi instituţiile statului, inspectorul general al Jandarmeriei Române, general maior Mircea Olaru, a propus introducerea conceptului SLO – supporter liaison officer (reprezentant al cluburilor sportive care să se ocupe de relaţionarea cu suporterii), concept recomandat de UEFA şi implementat deja în ţări precum Belgia, Marea Britanie, Germania şi Olanda, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.