Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Măsuri luate de autorităţi pentru ninsorile anunţate

Bucureşti: Măsuri luate de autorităţi pentru ninsorile anunţate

DISTRIBUIȚI

134623 – 06022015Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a susţinut vineri o videoconferinţă cu prefecţii şi structurile pentru situaţii de urgenţă, având ca temă măsurile dispuse în contextul avertizărilor meteo de ninsori şi viscol valabile pentru Bucureşti şi 24 de judeţe.

“Avem 3.000 de pompieri, 6.800 de poliţişti şi peste 3.300 de autospeciale care vor acţiona în caz de nevoie în judeţele vizate de Cod galben. Şi poliţiştii de la circulaţie sunt în stradă, avem pregătite forţe de ordine şi s-a luat legătura cu toate inspectoratele de urgenţă pentru gestionarea situaţiilor de acest gen”, a declarat Gabriel Oprea, vicepremier şi ministrul Afacerilor Interne, la comandamentul de iarnă reunit la Guvern, potrivit Adevarul.ro.

Potrivit şefului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), este posibil ca judeţele Teleorman, Olt, Dâmboviţa şi Argeş să intre sub incidenţa Codului portocaliu în zilele următoare.

Ion Sandu a spus, la videoconferinţa de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), că va continua să ningă, dar vremea rea nu va fi de lungă durată. Directorul ANM a precizat că sâmbătă va fi „o pauză”, iar duminică, vântul va continua să bată, însă nu la intensitatea de sâmbătă noapte. În Oltenia, duminică şi luni, vântul va viscoli zăpada de pe câmp, dar nu se va impune niciun cod, însă temperaturile vor rămâne scăzute până la jumătatea săptămânii viitoare, a adăugat Ion Sandu. „Vremea se va menţine rece până la jumătatea lunii februarie”, a subliniat Sandu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.