Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Rovana Plumb susţine consolidarea dezvoltării sociale la New York

Bucureşti: Rovana Plumb susţine consolidarea dezvoltării sociale la New York

DISTRIBUIȚI
rovana_plumb5

134483 – 03022015 – Ministrul Muncii, Rovana Plumb, se află în vizită în SUA, unde participă la lucrările celei de-a 53-a sesiuni a Comisiei pentru Dezvoltare Socială a ONU (CsocD). Pe parcursul lucrărilor, delegaţia  României va interveni în cadrul a trei paneluri: “Regândirea şi consolidarea dezvoltării sociale în lumea contemporană”, cel referitor la aniversarea a 20 de ani de la Summit-ul Mondial pentru Dezvoltare Socială – „Dezvoltarea socială: de la Copenhaga la Agenda de Dezvoltare Post-2015” şi „Contribuţiile dezvoltării sociale la tranziţia de la Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă”.

În expunerea sa, oficialul român va prezenta viziunea Ministerului Muncii în ceea ce priveşte promovarea măsurilor de creştere a conştientizării şi înţelegerii drepturilor tuturor categoriilor sociale pentru îmbunătăţirea participării pe deplin la viaţa economică, civică şi socială a societăţii româneşti.

Vizita delegaţiei române are loc în contextul în care, în perioada 2015 – 2016, România deţine preşedinţia CsocD.

Evenimentul din acest an de la New York marchează, totodată, împlinirea a 20 ani de la adoptarea Declaraţiei şi a Planului de acţiune de la Copenhaga, precum şi demersul de susţinere a candidaturii României pentru un mandat în cadrul ECOSOC (Consiliul Economic și Social al Organizației Națiunilor Unite). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.