Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Senat: Varujan Vosganian a scăpat de urmărirea penală

Bucureşti: Senat: Varujan Vosganian a scăpat de urmărirea penală

DISTRIBUIȚI

 134765 – 12022015 – Senatorul PNL Varujan Vosganian a scapat de urmarirea penala dupa ce senatorii au votat joi impotriva cererii depuse de DIICOT. Din cei 168 de senatori au fost prezenti 132. 56 de senatori au votat pentru inceperea urmaririi penale, 71 au votat contra, 5 s-au anulat. Ca urmare a votului, Senatul a respins hotararea privind cererea de urmarire penala.

Vosganian a tinut inainte de vot un discurs in fata colegilor sai senatori prin care le cerea sa nu aprobe cererea procurorilor. La finalul discursului, Vosganian si-a sterg cateva lacrimi.

Dupa ce a fost anuntat rezultatul oficial al votului, Vosganian a declarat de la tribuna Senatului: „Votul reprezinta o victorie a democratiei si a demnitatii Parlamentului Romaniei, precum si o sansa de a aseza puterile statului pe echilibrul pe care il dorim cu totii”.

Procurorul general Tiberiu Nitu a trimis Senatului cererea DIICOT de incuviintare a inceperii urmaririi penale fata de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.

Vosganian este acuzat de procurori ca a fortat Romgaz sa vanda gaze la preturile subevaluate pentru firmele producatoare de ingrasaminte chimice ale omului de afaceri Ioan Niculae. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.